Error:
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 42
petak, 15 Decembar 2017 12:28

Uspješno implementiran projekat EKO odred

Na području našeg grada uspješno implementirane edukativno – kreativne radionice namijenjene djeci

Udruženje za unapređenje životne sredine „E grupa“ uspješno je implementiralo projekat „EKO odred“ koji je finansiran od strane  Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog Kantona.

U toku trajanja i implementacije projektnih aktivnosti posjećene su osnovne škole u kojima su realizovane različite edukativno - kreativne radionice, od kojih je prva bila u Osnovnoj školi „Ahmed Muradbegović“ u Stranjanima, a druga je održana u Osnovnoj školi „Miroslav Krleža“ u Zenici.

Implementacijom projekta nastojao se staviti akcenat na podizanje svijesti mladih koji treba da, prije svega, nauče cijeniti svoje životno okruženje, da ga štite i čuvaju, te shvate da na taj način direkno utiču na kolektivnu svijest društva, a koje, s druge strane, u njima bude prijatelje prirode. Također, ovim projektom se nastojalo ukazati na određene promjene ponašanja prema okolini a koje zantno i svakodnevno, utiču na unapređenje životne sredine. Poseban akcenat stavljen je na značaj energetske efikasnosti.

Nakon svake usješno završene radionice, učenici su nagrađeni simboličnim poklonima u obliku promotivnih materijala: majice, ceker torbice, edukativne brošure isl.

Kroz samo implementiranje projektnih aktivnosti koje su se između ostalog odnosile i na zabavne i inovativne prezentacije kao i edukativne radionice, te kroz reakcije učenika, pokazalo se da su ovakvi sadržaji potpuno prihvatljivi i dobrodošli, čime se ostavlja prostor i za buduće slične projekte.“

Kako je to izgledalo, pogledajte u galeriji!