Error:
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 42
srijeda, 14 Januar 2015 20:15

Završna faza projekta

Projekat „START UP- Osnaživanje žena“ u završnoj fazi

Zavidovići, 14. Januar  2015. – Potpisani ugovori o dodjeli grant sredstava sa dobitnicama

 

Udruženje za unapređenje životne sredine „E grupa Zenica“  i Centar za majke „Plamen“ Zavidovići, uz podršku Američke ambasade BiH su u periodu od augusta 2014. do januara 2015. godine implementirali projekat „Start Up – Osnaživanje žene”. Cilj projekta je promocija i poboljšanje mogućnosti za samozapošljavanje žena, te njihovo osnaživanje kroz usavršavanje vještina i novih znanja u pogledu poslovnih mogućnosti i poslovanja uopće.

U sklopu projekta sprovedena je obuka pod nazivom „Kako pretvoriti poslovne ideje u održivi izvor primanja“ .  Radionica je okupila 20 učesnica i upoznala ih sa osnovama poslovanja i razvijanja sopstvene poslovne ideje.  Učesnice su činile nezaposlene žene starosne dobi od 30 do 45 godina.

Rezultat obuke je bio 20 jasno definisanih i razvijenih poslovnih ideja.  Prezentacija projekata održana je 05. 11. 2014. godine u prostorijama udruženja “Plamen”.  Članovi komisije su bili predstavnik biroa za zapošljavanje, opštinski predstavnik, koordinator projekta i predsjednik udruženja “Plamen“.  Komisija je odabrala sedam poslovnih ideja koje ocijenjene kao kvalitetni, ostvarivi i održivi izvori prihoda.   Dobitni poslovni planovi su finansirani iz projektnog fonda ukupne vrijednosti od $ 15, 000 .

Svečana dodjela vaučera dobitnicama kao i certifikati svim učesnicama projekta održana je 17. 11. 2014. godine u hotelu “Kristal” u Zavidovićima.  Dodjeli su prisustovali i predstavnici Američke ambasade BiH.

Potpisivanje ugovora izvršeno je u prostorijama udruženja „Plamen“ između koordinatora projekta  i sedam dobitnica grant sredstava.