Error:
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 42
srijeda, 14 Avgust 2013 15:53

Upravljanje otpadom

POČELA OBUKA  O PRAVILNOM  UPRAVLJANJU ELEKTRIČNIM I ELEKTRONSKIM OTPADOM

U organizaciji Udruženja za unapređenje životne sredine E grupe Zenica, a uz podršku projekta Njemačkog društva za međunarodnu saradnju GIZ, projekat „Podrška obrazovanju odraslih“, kao i Zavoda za zapošljavanje Ze-do kantona,  u Zenici je dana 13.08.2013. počela desetodnevna obuka  „Pravilno upravljanje električnim i elektronskim otpadom“.

Ova obuka je prva obuka koja se bavi ovom značajnom temom u Bosni i Hercegovini, a koja je naročito interesantna nakon donošenja Pravilnika o upravljanju elektronskim i elektroničkim otpadom koji je stupio na snagu u FBiH krajem prošle godine.

Polaznici obuke su nezaposlene osobe prijavljene na evidenciji Zavoda za zapošljavanje kao i uposlenici lokalnih preduzeća koja planiraju svoje djelatnosti usmjeriti ka aktivnostima iz oblasti upravljanja elektronskim i elektroničkim otpadom. 

Desetodnevnu teorijsku i praktičnu obuku o pravilnom upravljanju električnim i elektronskim otpadom proći će 15 polaznika  koji će steći nova znanja i vještine za praktični rad u ovoj oblasti.

Nakon obuke polaznici će pristupiti polaganju završnog ispita te će uspješnima biti uručena uvjerenja o pohađanju obuke na svečanoj ceremoniji.

Ova obuka pored unapređenja znanja i vještina polaznika u području pravilnog upravljanja elektronskim i elektroničkim otpadom ima za cilj i podizanje svijesti o potrebi očuvanja i zaštite okoliša, promociju pravilnog upravljanja elektronskim i elektroničkim otpadom, kao i otvaranje mogućnosti za zapošljavanje u ovoj, za nas, novoj privrednoj grani.